Julistesarja herättää henkiin vanhan Helsingin tunnelman

Oma pieni Etsy-julistekauppani ottaa ensiaskeleitaan. Yksi ensimmäisistä julistesarjoistani nostaa esille hetkiä menneiden aikojen Helsingistä.

Idea sarjaan syntyi, kun olin jälleen kerran katselemassa vanhoja valokuvia Helsinkikuvia.fi-palvelussa. Kuvat on lisensoitu Creative Commons BY 4.0 -lisenssillä, mikä antaa esimerkiksi sisällöntuottajille hyvät mahdollisuudet hyödyntää kuvia eri tilanteissa. Tämä lisenssi antaa myös luvan muokata kuvia kaupallisiin tarkoituksiin.

Sarjan ensimmäiseksi julisteeksi valikoitui Volker von Boninin upea otos Helsingin olympialaisten ajalta. Kuvassa rouva von Bonin poseeraa Stadikan tornin edessä vierellään moottoripyörä, joka esiintyy myös monissa muissa von Boninin kuvissa. Tässä kuvassa minua kiehtovat erityisesti sommittelu ja ohikulkijoiden katseet.

Olen muokannut sarjan kuvia paremmin julisteformaattiin sopiviksi. Valoa, värejä ja vanhoille kuville tyypillistä kohinaa on säädetty, mutta seinälle päätyy edelleen vanhaa aikaa huokuva valokuva. Lisäksi aikakauden kuville tyypillinen neliöformaatti on säilytetty, vaikka nykyajan julisteissa suositaankin hieman erilaisia mittasuhteita.

Sarjassa on nyt kymmenen suosikkikuvaani, mutta toivottavasti saan lisättyä vielä uusia kuvia tulevien kuukausien aikana. On mielenkiintoinen haaste löytää julisteiksi sopivia otoksia ja käsitellä kuvat painokelpoisiksi. Samalla oppii paljon uutta kotikaupunkinsa historiasta.

Tervetuloa katselemaan!

Old Helsinki Collection | Etsy