Jos aikakin olisi prosentteja

Kävi kutsu erään pankkiiriliikkeen toimitiloihin. Ihan vain tutustumaan tarjontaan, no strings attached. Toki suostuin, koska onhan sijoituksia fiksua tehdä ja rahan liikkeitä on jännä seurata, vaikkei suurista summista puhutakaan.

Saavuin annettuun osoitteeseen. Ovipuhelimen nappia painamalla pääsin rappuun. Seuraava lukittu ovi avautui ovikelloa soittamalla. Oven sisäpuolinen maailma koostui päättäväisesti liikkuvista tummista puvuista ja puulattiaa soittavista korkeista koroista. Takki naulaan ja peppu pehmeälle tuolille. Ympäristö kiihotti mieltä ajattelemaan rahan poikimisen rajattomia mahdollisuuksia.

frog-1250486_1280

Tuli minun aikani, mutta kukaan ei tullut hakemaan. Lopulta muut kaltaiseni oli saateltu toimistoihin ja olin yksin odotushuoneessa.

Seinää tuijotellessani aloin miettiä prosentteja. Ajattelevatkohan nämä tummatpuvut ja korkokengät asiakkaan aikaa koskaan prosenttien kautta? Jos asiakkaan puolen tunnin palveluaika myöhästyy kymmenen minuuttia, silloin asiakkaan aikaa on tuhlattu 33 prosenttia. Samalla tavalla vartin myöhästyminen tunnin palveluajasta on neljäsosa eli 25 prosenttia.

Sehän on niin puhdasta tappiota kuin vain voi olla!

Jos olisin itse sijoitustoiminnan ammattilainen, hyväksyisinkö tällaiset prosenttiluvut tappioina? Entäpä hyväksyisinkö rahojeni hoitajaksi tahon, joka tekee tällaisia tappioita niin yksinkertaisessa paikassa kuin ajan markkinoilla?

Ajatukset sijoitusten huumasta alkoivat hiipua. Jumaliste, se pukumies huoneessaan teki juuri minun ajalla noin 30 prosentin tappiot. Ei sille rahojaan kannata antaa.

Katsoin asiakseni ilmoittaa ystävällisesti vastaanottohenkilölle, että soittakaa minulle uusi aika joskus toiste. Oikeasti tilanne oli päässyt kehittymään mielessäni siihen pisteeseen, että tiesin minulta jäävän tänne vain hiekkaa lattialle. Tähän toki vaikutti muutkin aiemmat epävarmat kohtaamiset yrityksen kanssa, eikä vain pahainen myöhästyminen.

Asiakkaan ajallakin voi näemmä tehdä tappiota. Se johtaa helposti asiakassuhteen konkurssiin.