Xperia Z5 ja katkova musiikintoisto

Tammikuun puolivälissä alkaneen Z5 Compact -taipaleeni ensimmäinen kielteinen kokemus on saavutettu. Musiikkia toistettaessa puhelimessa ilmenee häiriö, joka kuulostaa vähän samalta kuin levysoittimen neula hyppisi. Kuvasin videon:

Ainakin tällä keskustelupalstalla on raportoitu samantapaisesta ongelmasta. Myös Matkapuhelinfoorumilla on esitetty sama ongelma (viesti 433).

Ensimmäinen arvaukseni toki oli, että mobiiliyhteys ei ole tarpeeksi nopea. Kuitenkin mittaukset antavat nopeudeksi tasaisesti yli 50 mb/s, joten se ei voi olla ongelman aiheuttaja. Tämä vaihtoehto rajautuu pois myös siksi, että samaa katkomista tapahtuu, tulipa musiikki sitten suoratoistopalvelusta tai puhelimen omasta muistista. Lisäksi edellisessä puhelimessani oli sama liittymä, eikä nopeusongelmaa ollut senkään kanssa. Seuraava arvaus kohdistui bluetooth-kuulokkeisiin. Ne kuitenkin toimivat hyvin muiden laitteiden kanssa ja häiriötä esiintyy myös bluetooth-kaiuttimen kanssa. Outoa on, että laitteiden parittaminen uudelleen korjaa vian hetkeksi.

Olen yrittänyt toistaa vikaa eri käyttötilanteissa, mutta häiriön sattunnaisuus tekee testaamisesta vaikeaa. Ilmeistä on, että vika on puhelimessa, eikä siihen liitetyissä laitteissa.

Sonyn asiakaspalvelu ei ole tähän mennessä pystynyt kertomaan ratkaisua ongelmaan. Se on kehottanut kokeilemaan puhelinta vikasietotilassa, jolloin vain puhelimen muistiin tallennettua musiikkia pystyy kuuntelemaan. En ole havainnut häiriötä puhelimen ollessa vikasietotilassa, mutta enpä ole viitsinyt paria testausta varten puhelimeen ladattua kappaletta paljon kuunnellakaan. Vikatila ei myöskään voi olla lopullinen ja hyväksyttävä ratkaisu ongelmaan; 500 euron puhelimen pitäisi pystyä toistamaan musiikkia häiriöittä.

Jatkan keskusteluja aiheesta asiakaspalvelun kanssa ja raportoin viasta lisää myöhemmin. Jos puhelimessasi ilmenee samaa vikaa tai olet löytänyt ratkaisun ongelmaan, kerro toki lisää kommentilla!