Moottorilla varustettu polkupyörä – että mikä?

Vuodenvaihteen jälkeen tieliikenteessä on saanut käyttää sähkökäyttöisiä liikkumisvälineitä, kuten leijulautoja ja Segway-tyylisiä menopelejä. Hitaimmat näistä rinnastuvat jalankulkijoihin ja nopeammat pyöräilijöihin. Jako on hyvin looginen, mutta halusin ottaa tarkemmin selvää, mikä ihme uutuutena tullut moottorilla varustettu polkupyörä on.

Se ei nimittäin ole sama asia kuin sähköavusteinen pyörä. Suurin ero on siinä, että sähköavusteinen pyörä vaatii jatkuvaa polkemista, kun taas moottorilla varustettu pyörä, jota voinee kutsua sähkökäyttöiseksi pyöräksi, kulkee eteenpäin myös ilman polkemista esimerkiksi nappia painamalla tai kaasukahvaa kääntämällä. Kyseessä on siis pienitehoinen mopo, mihin viittaa myös sähkökäyttöiselle pyörälle annattu ajoneuvoluokka L1e-A. Mediassa on hyvin nostettu esiin myös se ero, että moottorilla varustettu pyörä tarvitsee liikennevakuutuksen. Suomessa saa nyt siis kruisailla kolmenlaisilla laitteilla, jotka kaikki rinnastuvat tieliikenteessä polkupyöriin:

moottorilla varustettu pyörä

Sähkökäyttöisen pyörän varusteet

Oma mielenkiintoni kiinnittyi heti sähkökäyttöisessä pyörässä vaadittaviin varusteisiin. Viranomaisten tiedotteet tai lehtijutut eivät aivan tarkasti kertoneet, millaisia varusteita sähkökäyttöisessä pyörässä tulee olla. Välillä uusi tulokas rinnastettiin tavalliseen pyörään ja välillä taas kerrottiin, että sähkökäyttöisellä pyörällä on mopon tekniset vaatimukset. Mopon vaatimukset kuulostivat yliampuvilta. Olisiko pyörän tankoon kiinnitettävä esimerkiksi peilit?

Trafilta minulle kerrottiin, että oletuksena on sähkömoottorilla varustettujen pyörien tulevan markkinoille EU-tyyppihyväksynnän kautta. Tyyppihyväksyntä määrää riittävän ja kattavan varustetason, jotta sähkökäyttöisellä pyörällä liikkuminen olisi turvallista. Esimerkiksi jarrujen on oltava riittävän tehokkaat ja pyörässä pitää olla virityksenesto. Kun pyörän ostaa kaupasta, se on EU-tyyppihyväksytty ja täysin valmis liikenteeseen. Helppoa!

Entäpä jos sähkömoottorilla varustetun pyörän haluaa rakentaa itse? Jo nyt markkinoilla on rakennussarjoja, koska tämän tyyppiset pyörät ovat jo suosittuja muualla Euroopassa. Trafilta kerrotaan, että oman pyörän rakentamisesta ei olla tekemässä kiellettyä. Olisi kuitenkin kohtuutonta vaatia yksittäin valmistetuilta ajoneuvoilta tyyppihyväksyntämenettelyä, joten kotitekoisia laitteita ei tarvitse virallisesti katsastaa tai hyväksyttää. Yksityiskohtaisemmat ohjeet rakenteluun ovat vasta Trafin suunnittelupöydällä. Tarkoitus on noudattaa hallituksen esityksen henkeä, eli pitää sääntely kevyenä ja moottorilla varustettu pyörä lähellä tavallista polkupyörää. Vaatimuksista tullee sellaisia, että varusteet pystytään toteamaan helposti liikennevalvonnan yhteydessä. On rakentajan omalla vastuulla, että esimerkiksi jarrujen teho riittää. Peilejä taas ei tarvitse asentaa, koska ne eivät kuulu edes tyyppihyväksynnän vaatimuksiin.

Kuulostaa siis hyvältä. Kaupasta ostettaessa sähkökäyttöisen pyörän turvallisuuden takaa tyyppihyväksyntä. Ne, jotka haluavat rakentaa itse, saavat melko vapaat kädet ja käyttää maalaisjärkeään. Ensi kesä varmasti näyttää, millaiseen suosioon moottorilla varustetut pyörät nousevat, vai verottaako liikennevakuutus suurimman innon. Ainakin tavarapyörien kannalta suuremman tehon ja käsikaasun salliminen voi olla tervetullut uudistus.