Juhlien puhutuin

Kuka kansanedustajista sai eniten huomiota Linnan juhlissa? Okei, kysymys on kompa. Eniten huomiota sai nimittäin Li Andersson (vas.), joka ei edes osallistunut koko tilaisuuteen. Oli muuta ohjelmaa, Andersson kertoi.

Kun normaalisti kansanedustajien keskuudessa on kilpailtu itsenäisyyspäivän medianäkyvyydestä muotisuunnittelijoiden, paljaan pinnan ja puolisoiden pukujen avulla, Andersson tuli kehittäneeksi ylivoimaisen tavan erottautua: hän vain kertoi, ettei halua näinä aikoina ollenkaan huomiota itseensä.

Viesti tuli selväksi yli kymmenen uutisjutun voimalla. Kaikki tärkeimmät mediat kertoivat Anderssonin päätöksestä – osa vieläpä useaan kertaan ennen ja jälkeen juhlien.

Onkin siis todettava, että paras tapa saada mediahuomiota itseensä on kieltäytyä juhlista kokonaan. Kun viestinsä vielä ajoittaa oikein, pysyy kansanedustaja Linna-uutisoinnissa pinnalla helposti lähes viikon. Mikään mekko ei vastaavaan pysty. Vahinko tai suunniteltu juttu, Andersson peittosi näkyvyydessä kaikki muut poliitikot.