Pyöräilyn hintavertailua: Verkkokauppa.com ja kilpailijat

Suomalainen Verkkokauppa.com on laajentanut valikoimaansa kattamaan myös polkupyörät ja fillaritarvikkeet. Pyörien osalta liike ei tarjoa vain halpamerkkejä, vaan myös perinteistä Helkamaa ja esimerkiksi Giant-fillareita. Tunnettuja brändejä (Park Tool, Shimano, Topeak) on myös tarvikkeiden puolella, tosin tätä kirjoitettaessa joidenkin merkkien kategoriat ovat vielä vailla tuotteita.

Mutta se kiinnostavin kysymys eli hinta. Pystyykö Verkkokauppa.com haastamaan hinnoittelussa esimerkiksi saksalaiset pyöräilyn nettikaupat, jotka ovat suomalaistenkin harrastajien suosiossa laajan valikoimansa ja kilpailukykyisten hintojensa ansiosta? Kysymyshän on ennen kaikkea volyymista, jollaista suomalaisen myyjän on ollut vaikea saada aikaan. Pyöräilyn lisääntyessä asiakkaiden määrä toki kasvaa, mutta nähtävästi todellisen hintakilpailun saksalaisten tai brittien kanssa voi aloittaa vain ennestään suuri yritys. Tässä voisi olla Verkkokauppa.comin sauma.

Tein pienen hintavertailun. Vertasin Verkkokauppa.comin hintoja saksalaiseen Bike24.com-kauppaan ja brittien Chain Reaction Cycles -verkkokauppaan. Jos tuote on löytynyt kotimaasta jostain muualtakin, olen ottanut kyseisen kaupan neljänneksi listaan. Ulkomaalaisten kauppojen osalta maavalinta on tehty Suomeen, jolloin hinta sisältää Suomen arvonlisäveron. Mainittu hinta voi olla myös tarjoushinta vertailuhetkellä, eikä toimituskuluja ole huomioitu.

 • Shimano M324 -lukkopoljin
  • Verkkokauppa.com: 28,90
  • Bike24: 33,24
  • CRC: 35,99
  • XXL.fi: 29,90
 • Shimano Deore HG95 -ketju
  • Verkkokauppa.com: 22,90
  • Bike24: 18,65
  • CRC: 23,49
 • Schwalbe One -maantiepyörän rengas (23-622)
  • Verkkokauppa.com: 31,90
  • Bike24: 31,16
  • CRC: 48,49
  • Bikester.fi: 44,73
 • Oakley Holbrook -aurinkolasit
  • Verkkokauppa.com: 129,90
  • Bike24: 113,58
  • CRC: 132,49
  • Lenson.com: 115.20
 • Topeak ProPack Small -satulalaukku
  • Verkkokauppa.com: 19,90
  • Bike24: 20,79
  • CRC: 22,00
  • Bikester.fi: 21,95

Pieni vertailu näyttää, että Verkkokauppa.com ei ainakaan näissä tuotteissa ole ”hinnoitellut itseään pihalle”, mikä on aikaisemmin ollut suomalaisten pyöräkauppojen ongelma, kun Suomi-lisä on ollut tarvikkeissa jopa 30 prosenttia. Toki päälle pitää laskea myös toimituskulut, jotka saattavat tehdä halvimmasta kalleimman. Esimerkiksi Bike24:n pienten tilausten (alle 250 euroa!) toimitus maksaa Suomeen 15 euroa, mutta toisaalta CRC tarjoaa tällä hetkellä kaikki yli 49 euron tilaukset ilman toimituskuluja.

Pyörien osalta Verkkokauppa.comia voi vertailla muihin Helkaman mallien avulla. Kotimaan kauppojen kesken hinnat ovat seuraavanlaisia:

 • Helkama Jopo
  • Verkkokauppa.com: 368,90
  • Prisma.fi: 369,00
  • Suomenpolkupyoratukku.fi: 379,00
  • Espoontorinpyora.fi: 380,00
 • Helkama TE28 -miesten sähköavusteinen pyörä:
  • Verkkokauppa.com: 2489,90
  • Melesbike.fi: 2490,00
  • Suomenpolkupyoratukku.fi: 2490,00
  • Urheilupajala.fi: 2490,00

Helkaman osalta Verkkokauppa.comille tuttu ”todennäköisesti halvin” -mainoslause saattaa pitää paikkansa, mutta vain kymmenysten erolla. Lisäksi kysymyksenä ovat pyörien saatavuus koeajolle ja se, miten asiantuntevaa palvelua Verkkokauppa.com pystyy tarjoamaan ”oikeaan” pyöräkauppaan verrattuna. Tässäkin kalliimpi voi tulla halvemmaksi, jos pyöräkauppa tarjoaa esimerkiksi ensihuollon kaupan päälle. Kynnys lähes kolmen tuhannen euron Giant-maantiepyörän ostamiselle voi olla korkea, jos pyörä on tilaustuote.

Kokonaisuutena arvioiden Verkkokauppa.com kannattaa pitää mielessä, kun vertailee hintoja niin kotimaan kauppojen kuin ulkomaisten verkkokauppojenkin välillä. Verkkokauppa.comin pyöräilyvalikoiman laajuus ei vedä vielä vertoja vuosia toimineille ulkomaisille kilpakumppaneilleen, mutta toisaalta tiettyä tuotetta etsivä voi saada sen samalla hinnalla ja ulkomaista kauppaa nopeammalla toimituksella. Kokonaisten polkupyörien kohdalla luottaisin edelleen perinteisiin pyöräliikkeisiin.