Rouva David ja muita nettihuijareita

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään internetin autokauppasivustoilla tapahtuvista huijauksista. Hiljattain kokemani perusteella on helppo uskoa, että huijarin uhriksi kelpaa kuka tahansa netissä tavaraa myyvä.

Myin taannoin Tori.fi-palvelussa tarpeettomaksi jääneen GoPro-videokamerani. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin palvelua ja lopulta kamera löysikin uuden omistajan, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Silti kiinnostuneiden joukkoon mahtui ainakin yksi, jota epäilin huijariksi. Melko nopeasti ilmoituksen jättämisen jälkeen sain sähköpostin Annalisa Kaisa David -nimiseltä naiselta. Seuraavassa vinkit, miten rouva Davidin tapaiset koijarit paljastetaan, eikä tappioita pääse syntymään.

Nämä merkit paljastavat huijauksen

Listasin tähän asioita, jotka herättivät epäilyksiä rouva Davidin olemassaolosta ja hänen puhtaista jauhoistaan. Tarina meni siis niin, että jossain muualla kuin Suomessa asuva rouva olisi halunnut ostaa kameran pojalleen, joka puolestaan asuu Britanniassa.

  • Nimi ja naama. Ostajaehdokkaan nimi koostui siis suomalaisista etunimistä ja ulkomaille viittaavasta sukunimestä. Erikoista oli myös Annalisan kirjoitusasu, sillä suomalainen nimi on usein kahdella i-kirjaimella. Ensimmäinen asia on tietysti googlettaa nimi. Ei yllättänyt, että mitään tietoja hänestä ei löytynyt. Rouva oli liittänyt GMail-tiliinsä myös kuvan, jolle suoritin käänteisen kuvahaun. Ei tuloksia. Kuva vaikutti muutenkin oudolta ja asiayhteyteen sopimattomalta. Siinä oli keski-ikäinen nainen, jonka olemus viittasi Itä-Eurooppaan. Hän ei näyttänyt suomalaiselta.
  • Kielitaito. Vaikka suomalainen olisikin asunut ulkomailla vuosia, on vaikea kuvitella kielitaidon rapautuvan näin pahasti. Rouva kirjoitti esimerkiksi: ”olen valmis ostamaan tämän kohteen sinulta pojalleni, joka on opiskella ulkomailla.”
  • ”Kohde”. Missään vaiheessa ostajaehdokas ei mainitse tuotetta nimeltä. Hän ei kirjoita kamerasta tai GoProsta, vaan aina ”kohteesta” tai ”siitä”. Tämä viittaa siihen, että kyseessä on automaattinen viesti, joka voidaan lähettää nopeasti sadoille myyjille.
  • Postitus ulkomaille. GoPro saattaa hyvinkin olla omassa tuoteryhmässään maailman yleisin ja suosituin kameramalli. Tämän vuoksi voisi olettaa, että myös Britanniasta niitä saa käytettyinä. Miksi siis ostaa Suomesta ja maksaa postituksesta Britanniaan, jos lähempääkin on saatavilla?
  • Vastauksen nopeus. Rouva vastasi ilmoitukseeni todella nopeasti heti ilmoituksen jättämisen jälkeen. Toimintamalli viitannee siihen, että huijari pyrkii olemaan ensimmäinen tarjouksen tekijä, jolloin tavarasta nopeasti eroon haluava myyjä lähtee helpommin mukaan neuvotteluihin kaupasta.

Asiakaspalvelusta korvaamatonta apua

Kun netin myyntipaikkojen käyttäjä alkaa epäillä vilunkipeliä, on syytä lähettää kysely sivuston asiakaspalveluun. Siellä saatetaan tietää asioista enemmän ja ehkä palvelun ylläpitäjien korviin on kantautunut vastaavanlaisia huijauksia tai huijarin nimi, kuva tai sähköpostiosoite ovat asiakaspalvelun henkilökunnalle tuttuja.

Nyt Tori.fi:n asiakaspalvelu oli taho, joka pystyi varmistamaan epäilyni oikeiksi. He kehottivat lopettamaan keskustelut huijarin kanssa ja varmistivat, etteivät muut käyttäjät saa enää viestejä samalta henkilöltä. Netin kauppapaikat pystyvät estämään automaattisesti käyttäjille tulevia huijausviestejä, mutta aina joku pääsee seulan läpi. Tori.fi:ssä hyvää on myös palvelu, jossa käyttäjä saa varoitusviestin, jos lähettäjän IP-osoite on ulkomailla. Viestin yhteydessä on linkki ns. nigerialaiskirjeistä kertovalle sivulle. Omalla kohdallani tämä palvelu paljasti rouva Davidin olevan Alankomaissa.

Lopulta jäi epäselväksi, millaisen huijauksen rouva David olisi suorittanut, jos keskusteluja olisi jatkettu. Todennäköisesti kyseessä olisi ollut se kaikista helpoin, jossa luottavainen myyjä laittaa paketin postiin ennen kun rahat ovat tulleet tilille. Rahoja ei tietenkään koskaan tule, mutta joku noutaa paketin Britanniassa. Parin sadan euron vuoksi ei kannata alkaa taistella, vaan myyjä tunnustaa tappionsa. Kun tämän tekee sadoille myyjille, on huijaus varsin kannattavaa toimintaa.

Tarinan opetus on, että kuka tahansa voi joutua näiden huijausyritysten kohteeksi. Ei tarvitse edes myydä mitään kallista, sillä huijari saa tuottonsa sadoista pienistä ”ostoksista”. Toisena opetuksena on, että myyntipaikkojen asiakaspalveluita kannattaa konsultoida, kun vähänkin epäilyttää. Silloin auttaa myös muita, kun asiakaspalvelu voi estää huijaria lähettämästä viestejä toisille myyjille.