Nettikauppa, älä anna asiakkaan odottaa!

Huonon nettikaupan tunnistaa siitä, ettei se saa asiakkaan pakettia liikkeelle kohtuullisessa ajassa. Kolme työpäivää alkaa olla ehdoton maksimi, minkä tuotteiden kerääminen ja paketin antaminen kuljetusyrityksen vaivaksi saa kestää. Silti yllättävän harva kauppa niin Suomessa kuin ulkomaillakin pystyy tähän.

Jos nettikauppa haluaa pitää asiakasta todella pilkkanaan, laittaa se pikakäsittelystä erillisen maksun. Tässä ei siis ole kyse tavaran kuljettamisesta firmasta asiakkaalle, vaan siitä, kuinka nopeasti tavara liikkuu hyllystä pakettiin yrityksen sisällä. Asiakas maksaa siis ekstraa siitä, että yrityksen varasto toimii hänen kohdallaan vähän rivakammin. Pikakäsittelyn maksullisuus viestii asiakkaalle: ”me osaamme toimia nopeamminkin, mutta juuri sinun kohdalla emme halua”.

 esprit

Innostuksen näihin mietteisiin antoi Esprit.fi-verkkokauppa, jonka arsenaalista kummatkin heikkoudet löytyvät. Yrityksen lupauksen mukaan normaali paketti lähetetään 1-3 arkipäivän kuluessa, mutta Premium-paketti (2,95 €) lähtee jo seuraavana päivänä. Ensinnäkin, miksi maksaisin lisähintaa, sillä tavallinenkin paketti voi lähteä jo seuraavana päivänä? Tässä pitää tietää, että 1-3 päivää ei koskaan toteudu. Sunnuntaina tilaamani tuotteet ovat vieläkin (torstai-iltana) firman sisällä pakattavana.

”Hauskinta” on se, että vähän aikaa sitten Esprit lähetti minulle kultaisen asiakaskortin. Olen siis heidän mielestään tärkeä kanta-asiakas, mutta se ei näy palvelussa asti. Kikkailu toimitusmaksuilla näyttää aina huonolta asiakkaan silmissä.