Ostamisen sietämätön vaikeus

Sanotaan, että nettikaupat ovat tehneet ostamisesta helpompaa kuin koskaan. Samalla kivijalkakaupat kärsivät, kun asiakkaat shoppailevat kotonaan. Silti ”vanhanaikaseen” kauppaan on mentävä, kun tarvitsee asiantuntija-apua, eikä omat tuotevertailut oikein johda mihinkään.

Minulle tulostimen hankinta oli yksi tällainen tilanne. Tiesin suurin piirtein, mitä haluan ja missä hintaluokassa. Silti valmistajilla saattaa olla useita samanlaisilta vaikuttavia malleja, joista on vaikeaa valita. Sikasäkkiäkään ei viitsisi tilata.

Tämän vuoksi lähdin kauppaan. Ensiksi suuntasin Jyväskylän Anttilaan, jossa tahtomaani tuotetta oli tarjolla. Hintakin oli sopiva.

Mutta miksi Top Ten -osastolla ei ole kukaan myymässä tuotetta minulle? Sain haahuilla varttitunnin, eikä kukaan myyjistä lähestynyt minua. Siellä ne kassatiskin takana olivat kaikki kolme. Minä osaston ainoana asiakkaana sain olla yksin.

Olisi helppoa, jos voisin ottaa halutun tavaran hyllystä ja kiikuttaa sen kassalle, mutta tulostimet ovat varastossa. Lisäksi tahtoisin vielä neuvoja myyjältä. Joitain tulostinpaketteja oli liukuportaiden alla, mutta ei haluamaani mallia. Lisäksi en tiedä, miten myyjät suhtautuisivat, jos ottaisin sivummalle jätetyn tavaran itse. En tunne kaupan käytäntöjä, joten tilanne tuntui entistä hankalammalta. Lähdin turhautuneena pois.

Sama ongelma on vaivannut Jyväskylän Anttilaa ennenkin. Minun asiakkaana pitää mennä pyytämään myyjää myymään minulle tavara. Tämä on asiakkaan kannalta vaivaannuttavaa ja ajan tuhlausta. Miten kivijalkakauppa pärjää, jos se ei käytä hyväkseen suurimpia valttejaan eli palvelua ja sitä, että asiakas saa tavaran välittömästi mukaansa?

Anttilassa varmasti käy paljon asiakkaita vain katselemassa. Mutta siltikin pidemmän aikaa paikoillaan pysyvä ja tuotetietoja hyllyn reunasta tarkemmin tutkiskeleva asiakas pitäisi osua myyjän silmään. Mehän Suomessa osaamme todella hyvin vastata, että ”olen vain katselemassa”, jos myyjän apua ei juuri sillä hetkellä tarvita.

En yhtään ihmettele, jos Anttilan kaltaisilla liikkeillä menee huonosti. Vaikka hinta on kohdallaan (eli sama kuin netissä), tarvitaan silti myyntityön osaava henkilökunta. Jos sellaista ei ole, tavara jää varastoon. Jyväskylän Anttilassa tietotekniikkaa ei vaan osata myydä. Ei edes asiakkaalle, jolle riittää palveluksi se, että tavara kannetaan hänelle varastosta.

Anttila on jäänyt ihmeelliseksi välimuodoksi markkinoilla. Se yrittää kovasti olla tietotekniikkaliike, mutta se ei pysty kuitenkaan palvelemaan ostamaan tullutta asiakasta samalla tavalla kuin sen kilpailijat. Asiakkaasta homma näyttää siltä, etteivät myyjät tunne tuotevalikoimaansa. Se ei vaikuta menestyksen avaimelta.

Loppu oli kuitenkin kannaltani onnellinen. Tourulan Expertillä tilanne hoidettiin toisin. Myyjä tuli palvelemaan välittömästi, sain tarvittavat vastaukset ja ostopäätös oli lopulta helppoa tehdä.