Turvallisempaa menoa liikenneympyröissä?

Tänä vuonna olen havainnut melkoisen asennemuutoksen liikennekulttuurissa: pyöräilijä ei olekaan enää välittömässä kuolemanvaarassa ajaessan pyörätien jatkeella liikenneympyrässä.

Tilastollisia todisteita minulla ei ole esittää, mutta tuntuman mukaan pari vuotta sitten auto vs. pyörä -konfliktitilanteita tuntui sattuvan ympyröissä huomattavasti useammin kuin nykyään. Useat tilanteista olivat vielä sellaisia, joissa autoilija kiihdytti ja käytti törkeästi isomman oikeuttaan nähdessään pyöräilijän lähestyvän ympyrää. Nyt tällainen käytös tuntuu kadonneen lähes kokonaan.

Hyvästä kehityksestä voi olla tyytyväinen, mutta täytyy sitä pikkuisen yrittää analysoida.

Yksi syy saattaa olla se, että autoilijat ovat kesän aikana tottuneet pyöräilijöihin ja havaitsevat fillareita paremmin liikenteessä. Jyväskylän osalta minulla ei ole dataa, mutta uskoisin pyöräilijöiden määrän kasvaneen myös täällä. Ensi kevät näyttää, onko taito nähdä pyöriä liikenneympyröissä säilynyt talven yli.

Toiseksi liikenneympyröiden väistämissäännöistä on pidetty varsin hyvää meteliä mediassa viime vuosina. Nekin, jotka eivät ole autokoulussa oppineet asiaa, ovat varmasti saaneet tiedon lehdistön kautta.

Poikkeus löytyy myös. Kuri on edelleen huono ympyröissä, jotka on suunniteltu huonosti pyöräilijän kannalta. Siis ympyröissä, jotka on piirretty niin, ettei pääsuuntaa ajavan auton tarvitse juurikaan jarruttaa ympyrään tullessaan. Silloin ajoradan yli pyrkivä pyöräilijä on edelleen vaarassa.

Tästä aiheesta pallo heitetään liikennesuunnittelijoille: älkää piirtäkö ”suoraan ajettavia” tai minikokoisella saarekkeella varustettuja ympyöröitä. Ne tarkoittavat vaaraa pyöräilijöille ja jalankulkijoille.