Ensimietteet: Polar Loop

Polar on tuomassa markkinoille tämän kuun lopussa Loop-aktiivisuusrannekeen. Onhan näitä ennenkin nähty (Jawbone, Nike+ Fuelband…) muttei mielestäni vielä tällaista, johon saa yhdistettyä sykemittauksen Bluetooth-yhteydellä. Myös maineikas valmistaja herättää kiinnostusta ja odotukset ovat korkealla.

(Kuva: Polar)

Laitoin Loopin ja H7-sykesensorin ennakkotilaukseen Gigantista. Vanhana sykemittarin käyttäjänä kaipaisin nyt jotain kevyempää käyttöliittymää ja täsmällisiä liikuntasuosituksia. Tavallisena kunnostaan huolta pitävänä liikkujana en kaipaa käppyröitä tai raskaita tietokoneohjelmia, vaan älykästä ohjausta kuntoiluun.

Kun ei harjoittele kilpailuja varten, mutta tarvitsee motivaatiota ja neuvoja, Loopin kaltainen laite on paikallaan. Aktiivisuusmittarissa houkuttelevaa on liikuntatottumusten tarkastelu kokonaisuutena: ei se yksi juoksulenkki illalla, vaan koko päivän aktiivisuus yhteenlaskettuna. Toki rannekkeessa ominaisuuksia on vähemmän kuin perinteisessä sykemittarissa ja esimerkiksi tarpeelliset kuntotestit puuttuvat.

Loop vaikuttaa myös sen verran tyylikkäältä, että sitä kelpaa käyttää arjessa rannekellon asemasta. Miesten pukeutumisessa on jo vuosien ajan ollut tapana korvata perinteinen kello isokokoisella (Suunnon) rannetietokoneella. Se on saanut osoittaa maailmalle kantajansa sporttisuutta ja orientoitumista tekniikkaan. Myös erilaiset rannekeet ovat ainakin kesäpukeutumisen yksityiskohtia, joten Loop sopinee tähänkin teemaan. Loopista on tulossa vuodenvaihteen jälkeen pinkki versio valkoisella led-näytöllä, jos musta ranneke tuntuu tylsältä.

Jään odottamaan marraskuun alkua, jolloin Loopin on määrä löytää tiensä kotiovelleni. Odotan mielenkiinnolla sekä laitetta että sen mahdollisesti käynnistämää muutosta. Korvaako fiksu ja tarvittaessa sykettä mittaava aktiivisuusranneke pian peruskäyttäjän sykemittarit? Palataan asiaan siis noin kuukauden päästä tarkemman tuotearvion merkeissä.

Lisäys: Laajempi testiartikkeli on julkaistu 13.11.2013: Polar Loop – Terveysvakooja ranteessasi