Puoluejohtajan pyörähaaste

Huvittuneena olen seurannut tänään uutisoitua Juha Sipilän Facebook-pyöräilyhaastetta. Kesällä pyöräily on kivaa, joten mikäs siinä, voihan aihetta käyttää poliitikkokin hyväkseen.

Pyöräilyn puolestapuhujan korvaan särähtää haasteesta huokuva perusajatus: tykkäämällä voit laittaa Juhan polkemaan, aivan kuin pyöräily olisi rangaistus. Iltapäivälehden otsikko korostaa tätä mielikuvaa entisestään. Eihän sen niin pitäisi mennä. Pyöräily tuntuu olevan edelleen Suomessa laji, joka sopii tällaisiin hieman kylähulluihin kesätempauksiin.

600 kilometriä pyörällä? Helppo juttu! Vai onko sittenkään? 50 kilometrin päivämatkoiksi pätkittynä se onnnistuu monelta, mutta haastetta voi lisätä laittamalla itselleen aikatavoitteen. Kylmiltään ja markettipyörällä ajettuna reissusta tulee karmaiseva. On todennäköistä, että silloin eduskunnan syyskauden ensimmäiseen istuntoon osallistuminen olisi vaakalaudalla rasituksen vuoksi.

Ja hei… 100 000 tykkääjää. Ovatko tavoitteet tarkoituksella riittävän korkealla, jotta Helsinkiin pääsee syksyn tullen jollain muulla kulkuneuvolla kuin pyörällä?