Sopulimopot

Kesä tuli ja uusi mopoilijapolvi myös siinä samalla. Laumassa on turvallista olla, mutta yleisen liikenteen seassa mopoilu ja laumasieluisuus sopivat huonosti yhteen.

Havaitsin tämän eräässä risteyksessa, johon mopolauma oli tulossa kärkikolmion takaa. Kun ensimmäinen mopoista lähti liikkeelle, muut seurasivat perässä. Täysin riippumatta siitä, oliko etuajo-oikeutetulla tiellä muuta liikennettä. Lauman viimeiset pakottivatkin autot väistämään. Torvihan siinä alkoi soida.

Vaikka porukassa mennäänkin, on mielessä pidettävä se, että jokainen mopoilija on yksittäinen kuljettaja ja ajoneuvo. Vastuu on jokaisella itsellään ja päätökset pitää tehdä omien havaintojen mukaan. Vai mennäänkö siihen, että ryhmäajosta tehdään kiellettyä? Nähtyjen mopoesitysten perusteella se ei olisi liioiteltua.

Posted In

2 Comments

  1. Sama ongelma on todettu (tieteellisesti) jalankulkijoissa. Jengi lähtee ylittämään suojatietä punaisella, jos joku muu menee ensin. Jos ensimmäisenä menee auktoriteetti eli siististi pukeutunut hemmo, seuraajia tulee enemmän.

    Seuraakin kysymys: Ovatko 15-16 kesäiset niin itsenäisiä, että he osaavat ajatella itsenäisesti lauman mukana kulkiessaan?

    1. Aivan totta! Joku ”rohkea” avaa pelin ja sitten muut alkavat miettiä, että onko järkeä seistä punaisissa.

      Mietin samaa, kun joukossa tyhmyys tiivistyy, niin kai se pätee myös liikenteessä tuon ikäisten kohdalla. Kai perimmäinen kysymys lopulta on se, että minkä ikäisiä moottoriajoneuvon puikkoihin voi päästää.

Kommentointi on suljettu.