Keitä Twitterissä kannattaa seurata?

Uusi Twitterin käyttäjä kohtaa heti ensimmäisenä kysymyksen: keitä täällä oikein kannattaa seurata? Tein itse aloittelijana sen virheen, että seurasin tyyppejä, jotka olivat vaikuttaneet mielenkiintoisilta ulkomaailmassa. Se oli virhe, sillä Twitter on oma maailmansa.

Kokosin tähän kirjoitukseen pari ohjenuoraa, jotka voisin kertoa uudelle Twitter-käyttäjälle hänen miettiessään keitä kannattaa seurata ja miten hyviä seurattavia löytyy.

Suuri julkkis ei ole välttämättä suuri Twitterissä

Julkkisten kelkkaan ei kannata suin päin lähteä. Heillä toki on paljon seruraajia, joista useat ovat heille ”annettuja” pelkän julkkisstatuksen vuoksi. Julkimon ei ole siis tarvinnut tehdä Twitterissä mitään sellaista, joka olisi tuonut hänelle paljon seuraajia. Useimmat julkkikset ovat tylsää seurattavaa eivätkä tuo mitään lisäarvoa etusivun twiittivirtaan. Pahimpia ovat kansainväliset supertähdet. Pari poikkeusta vahvistaa säännön, mutta harva julkkis osaa oikesti olla suuri Twitterissä.

Tavallinen tallukka onkin kiinnostava

Kuten monesti ”oikeassakin” elämässä, hauskimmat ja kiinnostavimmat jutut kuulee vertaisiltaan. Kannattaa rohkeasti lukea tuntemattomien kuvauksia itsetään ja seurata ihan normaaleja ihmisiä. Paikallisuus kannattaa myös: on mukavaa kuulla viserrystä myös omasta lähiympäristöstään.

Poliitikot

Monet suomalaispoliitikot niin valtakunnan kuin kunnankin tasolla twiittaavat. Uutisnälkäinen käyttäjä saa heiltä usein selville päivän puheenaiheet ja mielipiteet. Twitter-politikointi on sitä paitsi harvoin tylsää seurattavaa!

Haulla löytyy samoista asioista kiinnostuneita

Kun haluan vaikkapa tietää mitä pyöräilystä on viime aikoina twiitattu, kirjoitan hakukenttään #pyöräily. Näin saan näkyville henkilöitä, jotka ovat käyttäneet tätä hashtagia ja ovat ehkä siksi kiinnostavia seurattavia.

Anna mahdollisuus!

Seuraamisen aloittaminen on tehty Twitterissä helpoksi – samoi seuraamisen lopettaminen. Jos joku tuntuu mielenkiintoiselta seurattavalta, voithan aina antaa mahdollisuuden. Seuraa-napin klikkaaminen ei ole ikuinen sopimus.