Ajat muuttuvat – auton huoltotöissäkin

Kun autojen ksenonpolttimot alkoivat yleistyä, näppäräsormisia vannotettiin pitämään näppinsä erossa valojen sähköjärjestelmistä. Kotikorjaajan kohtalona oli vähintäänkin kuolettava sähköisku korkeajännitettä käyttävistä valoista.

Ajat muuttuvat ja nyt jo johtava autolehtemmekin neuvoo, miten ksenonpolttimon voi vaihtaa kotikonstein (Tuulilasi 6/2013, s. 84). Suorittaa siis työn, joka aiemmin kuului ehdottomasti autoasentajien repertuaariin.Ksenonpolttimon vaihto

Toki jutussa oli huomioitu turvallisuus – tavallaan. Lukijan pitää vain ymmärtää ”kunhan tietää mitä tekee” -lauseen syvin tarkoitus (joka suurimmalle osalle lukijoista tarkoittaa samaa kuin ”älä koske niihin, nuija!”) ja havaita kuvatekstiin piilotettu tuiki tärkeä varoitus ”ennen polttimoihin koskemista on syytä irrottaa akun napa sähköiskujen välttämiseksi”. Tähän voisi vähemmän asioista tietävä ei-autotoimittaja sanoa, että ei ole vain syytä irrottaa, vaan järjestelmä pitää ehdottomasti tehdä virrattomaksi ennen polttimoiden kanssa räpeltämistä.

Näidenkin varotoimenpiteiden jälkeen olisin epäileväinen. Tuossa huoltotyössä moni asia voi mennä pieleen. Silloin jutussa mainittu säästö (350 €) ei saata tuntua enää kovin isolta summalta. Autoa on helppo purkaa, mutta osien saaminen takaisin kiinni voikin nostaa hikikarpalot kotikorjaajan otsalle. Pahimmillaan joutuu maksamaan siitä, että joku toinen kiinnittää palikat takaisin kiesiin.

Ja kylläpä se muuten näkyykin liikenteessä, että ksenoneita laitetaan kotikonstein myös sellaisiin umpioihin, joihin niitä ei pitäisi laittaa. Näkyy ja suorastaan häikäisee vastaantulijaa. Innolla odotan aikaa, jolloin lediajovalot valtaavat autojen keulat. Silloin ”polttimoihin” tarvitsee todennäköisesti koskea vain kahdesti auton elinkaaren aikana. Kerran autotehtaalla ja toisen kerran romuttamolla.