Pyhät verovarat

Jos olet kaupungin tai valtion palveluksessa, sinulla ei saa olla mitään luontoisetuja tai alennuksia. Tätä mieltä ovat kansalaiset. Kansan logiikan mukaan tällaiset yhdelle ryhmälle kohdistetut edut ovat verovarojen tuhlausta.

Täällä Jyväskylässä on kohistu kaupungin työntekijöiden huimista eduista. Uimahalliin on päästy alennuksella (ei siis ilmaiseksi) ja joku on joskus saanut teatteriin vapaalippuja. Koska kaikki kaupunkilaiset eivät ole saaneet näitä etuja, ei myöskään kaupungin työntekijöiden kuulu niitä saada, kansan syvät rivit järkeilevät.

Hölmöä on myös se, että heti kun paikallisessa Seiskassa vähän vingutaan, niin kaupunki on välittömästi valmis poistamaan edut työntekijöiltään. Ettei nyt vaan sille keskustelupalstan työtön-opiskelija-omaishoitajalle tule paha mieli. Tuntuu varmaan tosi hyvälle, kun työnantaja pitää tällä tavalla työvoimansa puolia. Kohta viedään ateriatukikin, koska eihän viranhaltijan kuulu syödä alennetulla hinnalla työpaikkaruokaa. Kansan mielestä sekin peruna on poissa päiväkotilapsen suusta.

Kuka enää haluaa työskennellä julkisyhteisön palveluksessa, jos meno on tällaista? Uimahallissa olo on kuin rikollisella, koska kuntoaan ylläpitävä varastaa veronmaksajien rahoja. Ei sinne kehtaa enää mennä. Otetaan mieluummin sitten saikkua, kun uinnilla kurissa pysynyt niskakipu tulee taas takaisin. Onko tämä sitten hyvää verovarojen käyttöä?

Toisaalta, enpä olisi uskonut, että kaupungin palveluksessa oleva voi saada näin paljon kateutta niskaansa.