Pakettiautomaatilla

Noudin äskettäin ensimmäisen pakettini SmatPost-pakettiautomaatista. Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin? On hienoa, että Posti on kehittänyt hyödyllisen palvelun etenkin nettikaupoista tilailevalle kansanosalle.

Verkkokaupan kasvu onkin näkynyt postikonttorilla. En tiedä, millä perusteilla Posti mitoittaa asiakaspalvelunsa, mutta ainakin Jyväskylän Vapaudenkadun postissa on lähes aina ruuhkaa. Asiakaspalvelijoita on yleensä vain kolme-neljä, mikä tuntuu vähältä ottaen huomioon sen, millaista väestöpohjaa kyseinen toimipiste palvelee. On tavallista, että jonossa on edellä parikymmentä ihmistä, vaikka rouvat tiskin takana ovatkin aina ripeitä ja erinomaisia asiakaspalvelijoita.

Siksipä olin tyytyväinen, kun Kolmikulman S-marketin yhteyteen tuli SmartPost-automaatti. Se varmasti keventää osaltaan Vapaudenkadun postin työtaakkaa. Eikä minun tarvitse jonottaa postissa ja voin noutaa paketin myös viikonloppuna. Täydellistä!

Homma hoitui mallikkaasti automaatilla. Puhelimeen tullut koodi toimi, ovi avautui ja paketti oli hyppysissäni käytännössä sekunneissa. Pari asiaa panin vielä merkille.

Tilaajan kannattaa huomata, että pakettiautomaatti säilöö pakettia vain seitsemän vuorokautta, jonka jälkeen paketti palautuu suoraan lähettäjälle. Eli jos tiedossa on, että paketti saattaa tulla perille vaikkapa loman aikana, kannattaa paketti ohjata vanhanaikaisesti postikonttorille. Siellä se säilyy vähintään pari viikkoa.

Toinen asia on asiakaspalautuksen helppous. Jos tuotteen haluaa palauttaa, se onnistuu mihin tahansa automaattiin käyttämällä samaa koodia, jolla paketti haettiinkin. Kannattaa siis säilyttää kooditekstari, koska palautusaika on etämyynnistä tuttu 14 vuorokautta paketin vastaanottamisesta.

Nyt kun palvelun piiriin saataisiin vielä ulkomaisia verkkokauppoja, niin loppuisi se ainainen kuriiripalvelun odottelu sekä toimitusajoista ja -paikoista sopiminen.