Ensimmäiset retkiluistimeni

Päätin viime viikolla vuosia kestäneen jahkailun ja hankin vihdoin ensimmäiset retkiluistimeni. Edellisinä talvina aina jokin syy tuli minun ja pitkien terien väliin. Joskus ei ollut edes jäätä (mikä onkin melko hyvä tekosyy!) ja viime talvena ajoin uudella maastopyörällä, jonka hankintaa perustelin juuri talvipyöräilyllä. Aikaa ei siis jäänyt muka muuhun.

Ensimmäiset luistimeni ovat Stadiumista hankitut Everest-merkkiset ja ne kiinnitetään kenkiin. Hinta oli kohtuullinen, noin 70 euroa. Myymälässä oli myös tarjouspaketti kengistä ja luistimista, mutta koska en kenkiä tarvinnut, sain luistimet pienellä alennuksella.

IMG_2272

Koeajon suoritin sunnuntai-iltana Jyväsjärvellä. Iltahämärässä oli sopivan vähän porukkaa katsomassa kompurointiani, ja alussa tosiaan olikin hieman vaikeaa. Pitkään terään (54 cm) pitää totutella ja kyseessä oli muutenkin talven ensimmäinen kerta luistimilla.

Vähitellen liuku ja siedettävä potkutyyli alkoivat löytyä, mutta en jalkojen kipeytymisen pelossa luistellut kuin yhden täyden kierroksen. Heti nimittäin tiesi, etteivät jalat ole lainkaan tottuneet luisteluun. Hitaasti hyvä tulee.

Seuraavaksi pitää varmaankin hankkia sauvat. Niiden avulla näyttää pääsevän vinhaa kyytiä…