Kuntokuurin aloitus

Kuten ehkä tiedättekin, olen melkein koko pienen ikäni ollut innokas pyöräilyn harrastaja. Viime talvena aloitin jälleen myös kuntosalilla käynnin, koska halusin vahvistaa myös sellaisia lihaksia, jotka eivät pyöräillessä juurikaan kehity. Tarkoituksena oli siis kehittää koko kehoa aiempaa tasaisemmin.

Nyt otin osaa Fitfarmin In Shape -nettivalmennukseen, jonka tavoitteena on lihasmassan lisäys. Kymmenen viikkoa kestävä tehotreeni alkoi tänään, eli minulla on nyt sekä uusi saliohjelma että uudenlainen ruokavalio. Vaikuttaa hyvältä. Aikomukseni on kirjoitella blogiin kuulumisia matkan varrelta muiden aiheiden ohessa.

Lähinnä koen suurimmaksi hyödyksi juuri ravinto-ohjeistuksen, jollaista minulla ei ole aiemmin ollut. Eihän sitä edisty, jos ei syö terveellisesti ja riittävästi. Näistä jälkimmäinen on ollut etenkin oma kompastuskiveni. Paino meinaa pudota tahtomatta varsinkin kesällä, kun pyöräilykausi on kuumimmillaan ja ajokilometrejä ja -tunteja kertyy mukavan lajin parissa huomaamatta.

Toivottavasti tähän saadaan nyt (pysyvä) muutos. Innostusta ainakin riittää, vaikka vähän jännittääkin.